Olika konton = missade besparingar

I går den 29 september var 101 personer samlade för en matnyttig dag om Grön IT. Både intresset och möjligheterna var stora. 10 föredragshållare visade alla på hur miljö och ekonomi går hand i hand inom Grön IT. Borde vara starka skäl till snabba förändringar MEN så är inte fallet. Det är helt enkelt olika konton, olika människor och olika avdelningar som har kostnader respektive vinster. För dem som likt Sture Andersson, IT-chef i Örnsköldsvik som fokuserar på resultat och inte ärenden och konteringar så blir det fort många miljoner i besparingar. Bara på skrivare och papper har Örnsköldsvik sparat 4 miljoner kr. För alla kommuner i landet finns miljarder att spara på Grön IT och det med en riktigt bra miljönytta på köpet. Mindre klimatpåverkan, minskade mängder farliga ämnen och mindre antal produkter som behöver tillverkas ger stor miljönytta. På www.sundsvall.se/samt ligger presentationerna från dagen.

About Håkan

Jag heter Håkan Nordin och har haft förmånen att jobba med Grön IT frågor långt innan begreppet föddes. Redan i slutet av 80-talet när jag var Kampanjledare på Greenpeace såg jag problemet med flamskyddsmedel dyka upp. Sedan dessa har jag gjort otaliga jobb inom Grön IT. Utredningar, marknadsanalyser, miljökrav vid upphandling, miljömärkning och nu senast i januari 2010 kom jag ut med boken Grön IT från problem till lösning
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>